sobota, 29. december 2012

Kdo se boji Črnega moža?


Nihče!!! In gruča otrok se zapodi na drugo stran igrišča, kjer jih Črni mož lahko ujame.

Tudi polne Lune se nihče ne boji.
Ura je pozna, pogled pa je uzrt v nočno Nebo brez oblačka. Na njem medlo svetijo zvezde, ker tako močno žari Luna…kakor Sonce sredi vročega poletnega dne. Zdi se, da si podajata vlogi, vsak nastopi v svoji izmeni. Luna se lesketa v snežnih kristalih gora, Sonce kristale topi v bisere voda, ki polnijo reke v dolini.
Oblečem flis in na vratih Rep že maha, ker se greva potepat. Altruizem, pravš? Moj korak je nepremišljen. Zanašam se na Luno, ki meče senco dreves na gozdno pot. Globoko vdihnem in moja sapa se izgubi med vejami. Strah? Danes ne.
Včeraj smiselna celota bo jutri spomin. Srce ti kdaj zamegli pogled na Svet, spet drugič se ti Svet razgrne na dlani. Oboje je uredu.
Vsakega posebej, ki steče proti Črnemu možu, je strah do kosti. In z vsako igro se stopnjuje, dokler se še zadnji otrok ne sooči z njim. Adrenalin naraste, roke se potijo, želja ubežati je neizmerna! Ampak ima Črni mož predolge prste. Igre je konec. Otroci že stikajo glave za naslednjo, preden zazvoni šolski zvonec. Vloge bodo tokrat drugačne.  

Ni komentarjev: