četrtek, 7. november 2013

Ravno prav.

ker Veverce čisto zares skačejo naokrog, švigajo med vejami visoke smreke in se le redko ustavijo, da bi se ozrle naokrog, se moje misli težko uredijo v ravno črto. ne more biti bolje!
z nasmehom na obrazu spremljam dogodke in prijetne novice okrog mene, v meni, na meni, z mano. ne more biti bolje. ne glede na to, ali se mi pripeti kaj dobrega ali slabega (saj to že veš, da je razlika med dobrim in slabim zares samo ideja? ;) ), si rečem "je že za nekaj dobro..." ali pa "vse z razlogom".
razočaranje? tako kot pretirano navdušenje, potrata energije. glasen smeh, kriljenje z rokami... ja, veliko energije potratim :) 
Vladek še vedno poje "Srca na stežaj!". res nimaš česa izgubiti. 
naši obrazi ne skrivajo. četudi je Dete nepopisan list Življenja, z izrazi na obrazu izraža prve občutke. stanje Duha. inside---out. oko je zrcalo Duše. ... točiti solze in izžarevati navdušenje. upam si reči, da ima Lepota opraviti nekaj s tem, z občutkom žalosti in sreče. udobno je, plavati nekje vmes, v ravnovesju, brez močnih tokov. udobje je, se po napornem dnevu predati objemu, zapreti oči, in verjeti. vendar je ravno naporen, neudoben dan tisti, ki dela objem tako zelo udoben. 


      Trdo delaj, veliko se igraj in živi v Ljubezni. (MacFarlane)

 jokaj, kadar te tišči k solzam. zakriči, kolikor ti glasilke podarijo glasu. objemi, kolikor ti roke dajo moči. in veseli se, naj bo vzrok za veselje še tako trapast!
Življenje je še vedno sila enostavna stvar, ne glede na to, kam se obrnem. včasih če se mi pogled zamegli, si pomanem oči in izostrim nazor. ker se torej res vse zgodi z razlogom in ob svojem času, krilim z rokami in se glasno smejem. 



Ni komentarjev: